26 iulie 2012

Lașul

Da, Băsescu este laș, de o mie de ori laș. În momentul în care a dat ordinul ca simpatizanții PDL să nu se prezinte la votul din 29 iulie este ca și cum și-ar fi luat un tricou cu inscripția "SUNT LAȘ". Boicotarea referendumului nu este altceva decât încercarea disperată a unui om fără onoare de a rămâne președinte. 

PDL-iștii care se dădeau în fața Europei mari apărători ai democrației nu fac decât să nege democrația. Votul este un element care face parte din fundamentul democrației. A îndemna oamenii să nu participe la un scrutin este, din punctul meu de vedere, semnul celei mai murdare atitudini politice față de democrație și față de voința cetățenilor. Chiar nu pot să cred că Băsescu a ales să joace această carte mizerabilă.

Mulți ani Băsescu amenința politicieni de la toate partidele cu întoarcerea la popor, această întoarcere nefiind în fond decât votul. Iată ce ușor uită președintele suspendat cuvintele spuse nu cu mult timp în urmă, principiile cu care ne tot amăgea ajungând ca azi să se umilească politic, dar nu numai, doar pentru a mai petrece o vreme la Cotroceni.

După cum am mai spus, toate partidele politice au trecut prin perioade faste sau mai puțin faste, când poate calculele politice spuneau că o prezență redusă la vot i-ar avantaja, dar niciunul nu a și-a îndemnat electorii să nu se prezinte la urne. Niciunul în afară de acest PDL care s-a descalificat în fața românilor dar și în fața europenilor. Mi-ar fi plăcut ca Barroso, Angela Merkel, Viviane Reding și ceilalți apărători ai lui Băsescu să spună cu adevărat ce gândesc. Sunt absolut convins că își dau și ei seama că Băsescu și PDL nu au nicio treabă cu democrația, cu statul de drept sau cu valorile democratice europene. Poate o să vină și momentul când o vor recunoaște.

Până una alta aștept ziua de 29 iulie când am speranța că românii vor ieși să voteze, indiferent cum, și nu se vor lăsa antrenați în jocul murdar al lui Băsescu.

PS: Fotografia reprezintă unul dintre afișele campaniei pentru Referendumul din 2007, dar care se potrivește perfect și acum.

18 comentarii:

 1. Vom vedea cat sunt de unitii romanii ... desi ma indoiesc ca vom reusi sa il dam jos pe asta..

  RăspundețiȘtergere
 2. Boicot, boicot, dar numai cand ne avantajeaza.

  http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/cum-isi-schimba-liderii-politici-opiniile-vezi-ce-declarau-iliescu-si-tariceanu-despre-boicotul-referendumului-din-2007-271414.html

  RăspundețiȘtergere
 3. Prefer sa nu ma pronunt in dezbaterea acestui subiect!

  RăspundețiȘtergere
 4. inceput promitator...sfarsit tragic!

  RăspundețiȘtergere
 5. Si acum ce se intampla? Atata lupta ca se ce? Sa ramana tot el presedinte

  RăspundețiȘtergere
 6. Nu au fost in stare 7 milioane de oameni se pare sa il dam jos..nu au fost de ajuns mai bine zis..:)

  RăspundețiȘtergere
 7. Pacat ca a trebuit sa ajungem in situatia asta ca sa ne dam seama de anumite lucruri..

  RăspundețiȘtergere
 8. Mda..prefer sa nu ma pronunt in acest lucru!

  RăspundețiȘtergere
 9. Eu nu am ce sa discut de politica si de ceea ce face acest om pentru ca nu merita...

  RăspundețiȘtergere
 10. Nimic nu iese cum vrea romanul de rand, cel care isi pune speranta in votul pe care l da ci cum vor ei...cine sunt ei? cei carora nu le pasa de ceea ce se intampla cu oamenii din tara asta

  RăspundețiȘtergere
 11. Sa speram ca roata o sa se intoarca.

  RăspundețiȘtergere