21 iulie 2012

La Cotroceni, cu orice preț

Băsescu dorește să rămână la Cotroceni cu orice preț. Nu îl interesează absolut deloc cum se va vota pe 29 iulie. Nu îl interesează dacă 60, 70 sau 80% dintre români vor pune ștampila pe DA. Nu îl interesează decât să-și mai păstreze funcția încă o vreme.

De ce spun asta? Pentru că este o mare contradicție între ceea ce spune Băsescu prin media și ceea ce face în realitate. Președintele suspendat ne tot anunță că dorește ca românii să meargă la vot în număr mare. Ne mai spune că va intra în conflict cu PDL dacă liderii în portocaliu vor sfătui cetățenii să stea acasă. Minciuni, minciuni, minciuni... așa cum ne-a obișnuit de mulți ani încoace. 

Băsescu știe foarte clar că nu are nicio șansă să câștige referendumul. Singura lui șansă este ca prezența la vot să fie mică. Și el știe acest lucru iar ordinul dat pdl-iștilor este să facă absolut orice să nu se atingă pragul necesar validării referendumului. Unii dintre liderii PDL nu anunță public acest lucru, poate pentru a nu se face de rușine. Alții strigă în gura mare că românii nu trebuie să meargă la vot cu riscul de a-l atrage în penibilul situației pe Băsescu. La categoria "alții" este și președintele Consiliului Județean Alba care, cu mare înțelepciune, ne spune că mai bine stăm la umbră decât să ne exercităm votul (vezi aici). Pentru un politician îndemnul de a nu se merge la vot este semnul unei mari lașități politice. Toate partidele au trecut prin momente grele, dar nimeni până acum nu a îndemnat românii să nu-și exercite votul. O mare parte dintre primarii PDL din județul Alba fac același lucru. Pentru ei nu există o campanie în care să încerce să-i convingă pe oameni că Băsescu nu trebuie suspendat. Singura lor treabă este să împiedice obținerea acelei prezențe de 50% plus un vot.

Dar, după cum spuneam, pentru Băsescu și PDL nu există decât dorința imensă de a rămâne la Cotroceni. Nu contează cum, nu contează că liderii locali se umilesc politic, nu contează că încearcă să pună piedici unui act democratic. Nu contează nimic decât dorința de a mai rămâne la putere a lui Băsescu.

14 comentarii:

 1. Si de ce ar trebui sa ne pese noua de ce vrea Basescu? Cat a fost la putere, oare lui i-a pasat de noi ? sa ne asculte sau ceva? Nu cred..

  RăspundețiȘtergere
 2. atata timp cat lui nu i-a pasat de noi poporul pe noi de ce ne-ar interesa ce vrea el...eu am sa merg fara doar si poate sa votez

  RăspundețiȘtergere
 3. poate ca isi doreste el sa ramana acolo dar noi Romanii nu-l mai dorim acolo si o sa votam pentru demiterea lui...

  RăspundețiȘtergere
 4. Nu ne intereseaza ce vrea el .. Si noi am vrut multe si nu ne-a ascultat nimeni !!

  RăspundețiȘtergere
 5. Chiar daca usnt campanii care zici tu ca se "promoveaza" sa nu mergi la vot cu siguranta nu va merge multa lume la vot! Iar spre uimirea Domnilor de la conducere din acest moment Basescu va continua sa fie presedinte! Pentru ca il prefer pe Basescu decat pe Antonescu... Si stii ce? Ar trebui sa schimbam la urma urmei si terminatiu de "-Escu" pentru a ne fi bine! Deci cu siguranta Antonescu nu vreau!

  RăspundețiȘtergere
 6. poate ca nu-l vrem pe antonescu dar nici pe basescu nu-l mai vreau

  RăspundețiȘtergere
 7. Ar fi ideal sa se schimbe atat terminatia "-escu" cat si restul celor care nu au facut nimic .. cred ca ar fi singura solutie sa fie schimbati toti cei care sunt acum :)

  RăspundețiȘtergere
 8. am auzit atata de multe pe tema asta cu terminatia "escu"...poate ca asa o fi ,oricum esential e ca acum sa dispara din peisaj nea base care ne-a bagat intr-un mare bucluc

  RăspundețiȘtergere
 9. Voi vota NU la referendums i sper asa sa voteze majoritatea!

  RăspundețiȘtergere
 10. Basescu se bazeaza foarte tare pe faptul ca romanii nu sunt in stare sa se uneasca atunci cand trebuie cu adevarat..si prefera sa ramana impasibili..de asemenea pe multi ii poate cumpara..:)

  RăspundețiȘtergere
 11. Prefer sa nu ma amestec in discutii politice .. si sa fiu neutra!

  RăspundețiȘtergere
 12. Basescu oricum este un nenorocit..!:) la fel ca toti de altfel..:)

  RăspundețiȘtergere
 13. Basescu a castigat campania prin faptul ca le-a dat oamneilor niste amarati de pui si niste banuti,nu m-as mira ca si de asta data sa fi fost la fel ca sa ramana sus

  RăspundețiȘtergere
 14. Basescu a castigat, totusi referendumul, Dumnezeu stie cum pentru ca majoritatea il vor oriunde numai la Cotroceni nu.

  RăspundețiȘtergere